Julafton

 

Hade en underbar dag med nära och kära. Vi var hos mina föräldrar i Onsala allihop, jätte mysigt. Detta är ju även första julen som Maya är riktigt "med". Hon öppnade julklappar i raketfart, fick hälsa på tomten (som förövrigt var väldigt läskig).. hon är som jag var när jag var liten, skiträdd för mannen i vitt skägg och röda kläder, haha! Så söt. Gick bättre sen efter ett tag när man gick med henne dit. Dock förstod Maya snabbt att tomten var Jesper då Dessi hoppade upp och slet av skägget (HAHA), *Heppe tomten, heppe!* Underbaraaaa lilla du. Mosters älskling! 
 
Och nu är julen officiellt slut, hur fort har det inte gått?! Känns inte som det var längesen man förberedde inför julen hemma och på jobbet.. och nu är det slut, bara nyår kvar sen är vi redan inne i 2016. Jag hoppas verkligen på ett bra år fullproppat med underbara händelser. Även förhoppningsvis en ny fin kropp, haha, nu kör vi. 2016 - come at me

Hair

Fixade mitt hår i onsdags på min lediga dag (ÄNTLIGEN!). Inte haft tid för mig själv så sett förjävligt ut ett tag nu, så skönt att äntligen känna sig lite fräschare igen! Le coiffeur här i Göteborg är verkligen min nya favoritsalong. Alltid nöjd när jag går därifrån! Duktig personal, mysig lokal, lugnt fast ändå inte.. Bästa salongen! Rekommenderar verkligen! Gjorde även Olaplex behandling nu när jag var där. Bästa jag gjort, håret känns redan friskare o starkare! Köpte även hem steg 3 som man gör hemma och resultaten blir magiska! Thank god for Olaplex! 
 
 
 

Några produkter jag använder nu - TIPS!

♦ Detta schampot och balsamet är det bästa jag testat på länge! Håret blir SUPERmjukt, och kvalitén på mitt hår har verkligen förbättrats. Har dessutom en riktigt go lukt som håller i sig hela dagen, har verkligen inget negativt att säga om denna produkten! Passar extra bra till dem som ofta färgar sitt hår eller är blonda, eftersom håret tar väldigt mycket stryk av detta.
 
 
 
♦ Har hört talas om denna mineral foundationen innan men antingen varit för dyr för mig eller så har jag helt enkelt inte tagit tummen ur och köpt den. Men när dem hade erbjudande på Cocopanda.se (bästa sidan), så köpte jag hem och ångrar det inte en enda sekund! Huden ser fräschare ut, håller sig fin hela dagen och jag blir inte lika fet i hyn som jag blir av en kräm foundation. Hur bra som helst! Huden har dessutom blivit bättre på köpet, allt i ett!
 

♦ Vill man ha en riktigt fin highlighter och bronzer så är detta dem du ska köpa! Dessa är från serien "The Balm" och finns även dem att köpa på Cocopanda.se. Bronzern är väldigt kall och fin, passar de flesta. Och highlightern är lite champagne färgad, också super fin. Ett måste i sminkväskan! 
 
 
♦ En nykomling här i Sverige, Cetaphil! Den tvätten som tydligen alla hollywood stjärnor använder (om man nu ska tro på det). Denna tvätt överträffade alla mina förväntningar. Min hud ser mycket bättre ut och är inte alls lika röd längre dessutom. Jag kan till och med låta mig själv gå ut med hunden utan smink då och då, haha! Den fräschar upp och huden känns verkligen ren efteråt. Tvätten och fukten är grymma. Man är återfuktad hela dagen och man behöver inte ta så mycket i ansiktet för att det ska kännas bra. Har inget negativt att säga om denna produkt heller. Snäll mot huden och passar de flesta. Extra bra mot känslig hy!! 

Åh vad jag ÄLSKAR er!!

 
 
Så roligt med gamla bilder.. verkligen minnen för livet! Saknar tiden när man var mindre och umgicks hela tiden, hade massa sleepovers osvosv. Mitt liv är aldrig tråkigt med er två! Dem jag haft längst som vänner och de som stått mig närmast enda från början. Hur hade jag klarat mig utan er?! Mina fina, underbara och guldvärda vänner!! Vet inte vad jag hade gjort om jag aldrig hade träffat er två. ♥ Mina allra bästa vänner.

Dåliga dagar har vi alla.

 
Asså jag är så uppriktigt TRÖTT på dagens ideal. Ideal som får en att må dåligt från dag till dag. Nu känner jag att jag bara måste få ur mig detta för idag har varit en hemsk dag. Ibland vill man bara få ut lite känslor, utan att någon kommenterar "äsch du är fin som du är", utan att någon ens behöver lägga nån kommentar. Jag är inte ute efter uppmärksamhet, bara ute efter att få spy lite galla ibland när man har haft en dålig dag, då är bloggen en perfekt plats att göra det på! Därför man har en blogg, right? (blandannat..) 

Jag känner iallafall såhär. När jag tar på mig vanliga kläder och ska göra något, försöka vara fin, så har jag innan intalat mig själv att jag inte ser så farlig ut, man tänker inte på kropp osv. Man ser ut som en annan människa i tankarna, sen när man väl står där framför spegeln så stämmer inte ens spegelbild in överhuvudtaget. DET mina vänner, är som en rejäl käftsmäll kan jag lova. Att se sig själv i spegeln och känna sig rädd för det man ser. Och varför har det blivit såhär? Jag är inte pinnsmal, jag har kurvor, jag har fläsk på kroppen... jag är inte tight. Och det slår hårdare mot en när man ser det i spegeln för det är så man SKA se ut nu för tiden. Det gör det hela så himla jobbigt. Jag ser mig själv som rena fläskberget ärligt talat, pga alla ideal att man ska vara pinnsmal med fina kurvor, tight kropp, stora tuttar, fyllig rumpa utan att se för tjock ut... så känner man sig verkligen som en TJOCKIS, med stort T när man står o kollar på sig själv!! Hemskt, och det gör mig ledsen. Så himla himla ledsen. Ont i hjärtat får man. Inte bara enstaka dagar utan de flesta om jag ska vara ärlig... sen är det inte lätt för mig att gå ner i vikt. Förra året hade jag en riktig bra och häftig period i mitt liv där jag började gymma stenhårt, varje dag - hela veckan.. i 10 veckor om inte mer. Inget resultat såg jag, hörde inget om någon som såg något... annat än att jag mådde väldigt bra och kände mig starkare kanske. Men är ju alltid det yttre resultatet man vill se först o främst, och såg jag inte det efter dessa 10+ veckorna så blev jag besviken på mig själv. Satte stor press på mig själv och blev så besviken när jag inte hade uppnått det jag ville under den tiden, när jag ändå hade kört så hårt att jag nästan spydde efter varje pass, och det är ju klart, det blir man. Går inte att undvika. Så hur ska man få upp motivationen när inget händer?! Svår fråga. Tröttsamt att gå och vara trött på sig själv hela tiden, men vad ska man göra när varken motivation eller ork finns? Uschochfyochblä vad trött jag är på att kropp och utseende har blivit det viktigaste här i livet för tillfället... och att man påverkas så starkt utav det. Sad but true
 

 

När ens hund biter sönder väggarna...

Så frustrerande! Dessi har inte rört någonting under hennes första tid som valp. Vi trodde vi skulle få ett helvete med henne o få gömma sladdar, sätta skydd på bordsben osvosv. Men nej, ingen skada skedd. MEN NU! När hon är 6 månader, då ska hon bestämma sig att börja förstöra här hemma.. Hon har förstört först o främst inne i vårt sovrum. Värst av allt är väl att hon har rivit sig in till gipsen i väggen, suck! Hon var ensam i kanske 15 minuter högst, och denna skada var gjord, haha! Har någon nått tips?! Vad kan man göra? bångstyrigvalp.se
 
 

Att få vakna upp och starta dagen med dessa två.


Idag är nog första dagen på jätte länge som jag och Jesper faktiskt vaknat upp och fått morgonen tillsammans. Underbart! Inte bara att han flyger upp ur sängen för han ska iväg på innebandy eller dylikt, pussar hejdå o så träffas man inte förrän på kvällen.. ;) välbehövlig morgon!! ❤️ 

Bläblablä

Har en fundering.. Jag tänker såhär. Att det kan vara såååå lätt att tveka på sig själv, inte tro på att man kan, ge sig själv kritik osv.. men JÄTTE svårt att ge sig själv positiv feedback och genuint tro på att man kan. Jag tänker först o främst just nu på körkortet jag hållt på med ett långt tag. Pågrund av att jag inte har någon tro på mig själv överhuvudtaget, sånt dåligt självförtroende har jag faktiskt... Jag tror inte en sekund på att jag kan, därför händer det inget. Jätte tråkigt för hade jag väl tagit tummen ur och tänkt att "ne nu jävlar, nu ska jag göra det här!" Så hade jag säkert haft körkort nu. För längesen till o med. Sen såklart, jag bor i Göteborg.. Spårvagnar o bussar kommer hela tiden så ingen stress direkt att få körkort för man kör aldrig här ändå.. Om man inte ska längre sträckor såklart.. Men bara saken att ha det i sin plånbok! Ha det klart, ett bekymmer mindre... Jaja, den som väntar får se. Bättre sent än aldrig, right?! Får helt enkelt fortsätta träna på att börja tro mer på mig själv. Få bättre självförtroende OCH självkänsla.. 
 



Äntligen fredag!!

Är det bara jag som tycker det är något extra speciellt med fredagar?! Visst, lördag, också fin dag men fredag är något aldelles extra. Man har hela helgen framför sig, man laddar hela dagen inför fredagsmys.. man längtar helt enkelt till fredagarna varje måndag, haha! Idag jobbade jag bara till 15 också, sen hade jag ju hela eftermiddagen hemma med min fina sambo! Vart en lång vecka så ska bli skönt med lite ledighet nu, ladda upp batterierna inför nästa jobbiga vecka.. bara ledig en dag kommande vecka o sen jobbar jag även helgen, så blir tufft!! 
 
Igår förresten så hade vi anhörigträff på jobbet! Var så himla mysigt. Kom tidigare till jobbet så fixade jag och mina underbara kollegor Svetlana och Niga till med dukar, dukning, smörgåsar och allt möjligt. Fixade lite myspys! Alla anhöriga var jätte nöjda (vad som sades iallafall ;)), och även personalen. Väldigt lyckad kväll! Kul att samla alla och se de anhöriga man inte brukar träffa så ofta osv. 
 




 
 

20151202

.. allt är löst! Tvätten är åter, haha. Husvärden fick komma o öppna.. tydligen måste man gå ner typ 10 minuter innan ens tvättid är slut och hämta ut tvätten annars är tvätten inlåst. Skevt, men visst. Nu vet man ju det till nästa gång.. 
 
Förresten så är vi ju redan inne i December månad! Julafton om bara 3 veckor.. hur snabbt har inte detta året gått?! Snart 2016 och det känns som det var igår jag skulle fylla 16 och träffade Jesper för första gången.. eller träffade AMANDA för första gången år 2009. Tiden har gått aldelles för fort.. Helt sjukt ju.. Jag är 21 nästa år?! my god... Så är det! Jag är iallafall ledig på julafton som tur är, det var det viktigaste på detta nya schemat. Resten skiter jag i, bara jag får julafton ledigt! Så nu är snart allt fixat här hemma. Julpyntat lite smått iallafall.. tror det är viktigare när man har småbarn hemma, nu bor ju jag och Jesper ensamma utan barn osv så det är inte liiiika viktigt med julpynt. Men lite småmys vill man åtminstone ha hemma!! 
 
 
 
Kunde inte vrida på sista bilden... måste blivit något fel. Men lite ser man iallafall, haha..
 

Min lediga dag...

Den började väl inte heeelt som förväntat, haha! Tänkte yes, äntligen en ledig dag.. dags att vila och städa lägenheten! Fixa o dona.. Städningen gick felfritt så fint här igen nu! Sen skulle jag ner till tvättstugan o tvätta all tvätt som vi samlat på oss. Vi har fått något nytt system också så allt sker med tags, jätte bra faktiskt. Inte det som var problemet.. Själva problemet startade när jag skulle ner igen och hämta min tvätt, och DÖRREN som man stänger efter sig låstes. Ingen utav mina nycklar funkar in, och antagligen är det sambons nyckel man behöver, haha.. Och jag som tänkte denna dagen skulle bli helt felfri! Nästa tvättid är nu vid två också... så när den näste kommer in är alla maskinerna upptagna, haha! (Förhoppningsvis ligger inte min tvätt på golvet när jag kommer ner). Tänkte springa ner nu innan klockan två o se om nån har kommit, så kan dem öppna o jag stressa ut min tvätt o snabbt slänga in i torktumlarn innan det är försent.. SUCK. 
 
Annars.. är jag glad och utvilad faktiskt. Skönt med sovmorgon, och att koppla av.. Veta att man inte ska någonstans idag. Underbart! Behövdes. Sambon ska inte gå på sin träning ikväll heller så då blir det myskväll för hela slanten! Så.. ja, är riktigt lycklig idag!! 
 

RSS 2.0