Lätta på hjärtat.

Det har varit några dagar här nu där jag bara pratat om allvarliga saker känns det som.. men ibland blir det så, mycket man har inombords som behöver komma ut. Nu har jag faktiskt en sak som jag hållt inom mig och inte velat berätta, för att jag själv inte mått bra och inte riktigt insett vad som hänt. Jag har gjort bland det jobbigaste jag någonsin kunnat göra i livet. Jag har gjort ett så otroligt jobbigt val, både jag och min sambo, och jag har klandrat mig själv jätte mycket för detta.. jag har känt sån otrolig skuld fast ändå intalat mig själv att det var det bästa. För vi kunde inte göra något bättre för henne, faktiskt. IALLAFALL, ni vet min älskade underbara finaste VACKRASTE snällaste amstafftik Decibel? Vi har tyvärr fått omplacera henne, min stora kärlek... Det har gjort jätte ont enda sen vi lämnade henne hos den nya familjen, därför jag inte riktigt velat prata om det - och inte ens hälften av dem jag känner vet att vi tagit detta beslutet.. för att jag som sagt känt sån skuld för detta och varit/är helt förkrossad. 
 
Som jag nämt tidigare här i bloggen så kunde Dessi inte vara ensam hemma. Hon hade otrolig separationsångest, som vi försökte vårt bästa för o hjälpa henne med, men vi lyckades inte. Jag känner mig misslyckad som ägare, som människa.. men det gick helt enkelt inte. Bara vi gick till affären och hon var hemma en halvtimma hade hela lägenheten blivit förstörd nästan.. hon var på alla väggar, gjorde bokstavligt talat HÅL i väggarna... hon var så snäll gällande allt annat - så lugn annars, men så fort vi gick utanför dörren så var det något som hände i huvudet på henne. Hon fick sån panik så fort jag tog på mig jackan, stackaren. Så vi tog iallafall efter många om och men, beslutet att ge henne ett bättre hem. Där hon aldrig skulle behöva vara ensam, där hon hade tillgång till skog, barn... allt sånt som hon behöver. Det var inte rättvist att hon skulle få känna såhär.. och jag kan med handen på hjärtat säga att vi inte hade kunde hittat en bättre familj åt Dessi. Hon har det såååå bra där.. bättre än vi någonsin kunnat tro. Jag kommer dock aldrig förlåta mig själv för detta.. kommer aldrig glömma henne och det kommer nog aldrig sluta göra ont - men in the end of the day så var detta för hennes eget bästa. Man kan inte vara egoistisk i sådana här tillfällen... kommer aldrig sluta älska dig min älskade hund. Största kärleken i mitt liv, det bästa som hänt mig. 
 
 
 
 

Scars to you beautiful

She just wants to be beautiful
She goes unnoticed, she knows no limits,
She craves attention, she praises an image,
She prays to be sculpted by the sculptor
Oh she don't see the light that's shining
Deeper than the eyes can find it
Maybe we have made her blind
So she tries to cover up her pain, and cut her woes away
'Cause covergirls don't cry after their face is made

But there's a hope that's waiting for you in the dark, You should know you're beautiful just the way you are, you don't have to change a thing, the world could change its heart

You know, "Covergirls eat nothing."
She says, "Beauty is pain and there's beauty in everything."
"What's a little bit of hunger?" "I could go a little while longer," she fades away
She don't see her perfect, she don't understand she's worth it or that beauty goes deeper than the surface
So to all the girls that's hurting
Let me be your mirror, help you see a little bit clearer
The light that shines within


Asså jag totalt äääälskar denna låten! Hur ofta har man inte känt sig så som hon sjunger? "Jag ska sluta äta för o bli fin som alla andra" "jag ska inte gråta ut min smärta nu när jag äntligen blivit fin, med hjälp av mitt smink" - alldeles för många gånger har man skämts för sina kurvor, för sitt operfekta ansikte med acneärr, ojämnheter m.m, listan kan göras lång. VARFÖR?! Till vilket pris? Vi alla är vackra, på vårt egna sätt! Så är det bara. Kärlek till er!
 
 

♦ HÖSTLISTA ♦

1. Beskriv hösten hittills med tre ord!
Mysig, varm, färgrik
 

2. Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Det bästa är att det blir mörkt fort och man kan mysa i mängder, levande ljus!! Även alla fina färger, bladen osv. Det sämsta.. om man måste välja något så regnet! Blöta blad överallt som är så jädra hala.. 

 

3. Hur höstmyser du?
Sätter på mig gosiga kläder, tänder upp hela lägenheten med levande ljus, massa filtar o kuddar, en bra film - och ett bra sällskap! 

 

4. Din favorit outfit i höst?
Asså allt som är gosigt.. stora mysiga tröjor! Helst med hög krage.. så myyyysigt! Detta är en favorit, älskar burgundy färgen!!!

 
 
5. Ett måste i höst?
Som jag sa i förra inlägget, massa mysiga tröjor/tunikor!!
 

6. Te VS varm choklad?
Varm choklad!

 

7. Vilken är den höstligaste maträtten enligt dig?
Tycker inte det finns någon maträtt som är direkt "höstig", dock tycker jag att man unnar sig onödigt mycket under hösten för att det är så mycket mys hela tiden, så blir mycket skräp. Så.. skräpmat måste väl vara de höstligaste maträtterna isåfall. Typ thaimat..

 

8. Filmkväll VS höstpromenad?
Först höstpromenad, sen filmkväll! I den ordningen, perfekt ju. 

 

9. Äpplen VS plommon?
Båda! 

 

10. Avsluta med en favoritbild från hösten 2015?!


bara för att jag älskar sånna blad! 

Ständig beslutsångest

Jag har länge velat fram och tillbaka med vad jag vill göra med mitt hår. Förra gången hos frisören gjorde jag balayage, blev nöjd men jag hade velat att hon gjorde lite mer brunt än att bara måla min utväxt och dra ut lite i luggen liksom.. och häromdagen hittade jag en bild på vad en frisör i Kalifornien hade gjort, och blev lite smått förälskad! Då blir jag ju dock brunett, med lite ljust i topparna. Det är ju en stor förändring från blont till den bruna, så jag måste ju vara 100% säker eftersom det är en jobbig process att bli blond igen efteråt om jag skulle ångra mig. Jag tänker såhär. Blont hår blir JÄTTEFORT dassigt och tråkigt, torrt.. jag vill bara kunna låta mitt hår vara i flera månader kanske till och med år, så att det får växa och må bra som det gjorde förr. Så kanske hade varit värt att göra brunt nu och ha det några månader/år tills det vuxit sig fint. Sen kan man ju alltid göra sig ljusare i framtiden igen, men då har jag iallafall (förmodligen) fått mer hår. Det låter ju som en bra plan, men velar hit och dit. Tänker ibland "har ju ändå varit blond nu i 4 år.." men samtidigt att jag trivs så bra i ljust hår, haha, beslutsångest! Såhär iallafall är jag sugen på o göra. Vad tycker ni? 
 
 

Äntligen nöjd! .. tror jag.

Jobbade med min bästa Emma idag! Jätte bra dag, förutom att det var sååå mycket att göra... så vi slet röva av oss, bokstavligt talat. Men vi kämpade tillsammans! ♥ När jag kom på morgonen hade hon förberedit smörgåsar åt mig, ställt fram två koppar till oss, skrivit en lapp där det stod "världens bästa Malin", asså ärligt - så underbar! Sånna småsaker som gör en på toppenhumör, är oftast de små sakerna som gör mest, faktiskt. Så bra start på min morgon. Ställde mig och bakade chokladbollar, ett sug som jag aldrig brukar få annars, haha. Så det blev elva kaffe till både oss personal och boende! 
 
Efter jobbet tog jag en låååång välbehövlig dusch, sen drog jag raka vägen till stan för att möta upp min sambo! Vi skulle kolla lite i stan och eftersom jag var så himla tveksam på jackan, storleken mest av allt, så kände jag att jag behövde åka in och testa den andra storleken igen, bara för att vara 100% säker. När vi kom till affären fanns det bara storlek 36 och 38 (vilket är skit små som sagt i dem jackorna) och EN ENDA 40 i svart kvar. Kände det var ödet, den hängde där och väntade på mig, haha! Då var det helt enkelt meningen att jag skulle komma idag och byta jacka. Så nu känns det faktiskt bättre. Tänkte, hur ofta har man en tjock varm tröja under en varm vinterjacka? Aldrig. Så varför ska jag tänka "ne, jackan kan vara lite pösig, så får jag plats med en tjocktröja." Naae.. hade ändå blivit "tight" om jag hade tjocktröja under storlek 42. Så känner mig skit nöjd nu! Svart är min färg också.. alltid ett säkert kort liksom. ;) Så nu ska jag rocka min ROCKANDBLUE i vinter! 
 
 

you don't have to change a thing, the world could change its heart

Jag och en kollega pratade häromdagen om den sjuka vikthetsen som pågår i världen, det eviga snacket och oron bland antagligen oss alla. Idag har jag fått fullständigt huvudvärk pågrund av min vikt/storlekar osv. Jag har köpt en ny vinterjacka, en ROCKANDBLUE mid beam, jätte snygga jackor som jag älskar sen idontknow. Alltid velat ha en sån.. och nu har jag köpt en. Det jag hörde är att dem är jätte små i storlekarna, och det märkte jag verkligen också när jag testade. Jag brukar ha 36/38 i kläder (S/M) och jackstorlekarna ger mig total huvudvärk. 36 och 38 i de märket ser ut som BARNSTORLEKAR, bokstavligt talat. Inte alls skapta för oss kvinnor med former, haha.. Jag testade 40, den satt bra överallt FÖRUTOM på tuttarna där den satt tightare och det blev som ett litet veck under brösten, 42 sen satt bra men är väldigt pösig vid tuttarna och man ser lite "bultig" ut typ. Dilemma? OHYES. Jag går runt och oroar mig och tänker 24/7 på om jag ska byta min 42a och köpa en 40a, som då är lite tightare dock.. och sen bara för att dem har så små storlekar och man måste ha så mycket större än man brukar, så mår jag så dåligt över hur jag ser ut - fast jag kanske inte är så stor egentligen.. visst, jag har former och lite mer fett på armarna, låren etc än vad som "accepteras".. men är inte överviktig eller överflödig, kan jag tycka. Skit. Så nu skäms jag för att jag har 42 i den jackan, även ifall jag vet att dem är små i storlekarna. Jag jämför mig för mycket också med andra, vad andra har för storlekar på sina osv, fast jag innerst inne vet att vi alla har olika kroppar och man INTE SKA jämföra sig med andra.. haha. Att man aldrig lär sig. Och varför har man detta fucked up tankesätt - Jo, för idealen ser ut som dem gör. Är man för smal är det inte bra, är man för tjock är det inte bra, är man lagom så är man tråkig, jag går i taket på detta asså. Ska vi inte få känna oss vackra precis som vi är bara pågrund av att någon ute i världen har kommit på att det är såhär det ska va.. jag spyr. Vill bara kunna få chansen att känna mig vacker nån gång, PRECIS SOM JAG ÄR. 
 
Here i am - lite extra fett här och var, kanske tjock enligt vissa, fin enligt vissa, men jag är den jag är. Vi ska inte förändra oss för någon annan, vi är lika fina oavsett kroppsform, hudfärg, religion m.m. Så är det bara. Vi måste bara banka in det i våra hjärnor också... 
 




 
 

Känsloladdad dag

Människor slutar faktiskt aldrig förbrylla mig... Ibland skäms jag verkligen över att jobba inom vården - inte för att folk tror att det enda vi gör är att torka skit, nej, inte alls. Utan för att vissa individer inom detta yrke anser att några glas här och där, eller tvätt här och där, är viktigare än människan som bor/vistas där. Materiella saker, med andra ord. In the end of the day, så är vi där för att ta hand om en människa, inget annat. JAG iallafall jobbar inom vården för att vara där för patienten, för att ta hand om människor, det var anledningen till att jag ens ville plugga vård från början. Jag har alltid älskat att ta hand om människor och få dem att må bra, mycket beror på min bakgrund men det har legat i mitt blod sen den dagen jag föddes. Jag ÄLSKAR att hjälpa människor, och det är därför som sagt jag har valt detta yrke. Att komma till mig efter en dag av arbete, och klaga på ett par glas när jag gjort en (enligt mig) mer fantastisk insats och kanske till och med förändrat någons dag för att den sluppit vara ensam i ett rum - är för mig mer ovärderligt än 2 glas. Rätta mig om jag har fel.... men SÅ känner jag. 
 
Mitt slut av 2016 har verkligen varit en bergochdalbana när det gäller jobb. Jag har alltid trivts på min nuvarande arbetsplats, ALDRIG klagat, aldrig mått dåligt över att gå till jobbet - det har alltså varit första stället någonsin där jag vaknat och aldrig känt ångest för att gå upp - tills nu. Det känns som att jag tagit mitt liv, allt jag gått igenom från förr i tiden, och börjat om. Tillbaka på ruta 1. Mobbning, skitsnack, smutskastning, svartmålning, falskhet, sånna saker som rent ut sagt äcklar mig, äcklar mig till det innersta. Just nu mår jag inte bra, inte bra alls. Det är så mycket just nu som går fel där jag jobbar att jag nästan vill ta det till tidningar, såhär ska det inte gå till. SÅ ja människor, just nu skäms jag. Skäms för vart jag jobbar. Men jag ska göra som jag alltid gjort, försöka vara stark. Tänka framåt och glömma denna dagen, gårdagen, det som hänt för en månad sen, för imorgon är en ny dag. Och snart får jag en ny start i karriären, endast 1,5 månad kvar tills jag börjar på Neonatalen, wooohooo! 
 
 
 

Blogglista ♔

1. Har du ett namn som bara din familj kallar dig? 
Malle 

2. Har du någon ovanlig/konstig vana? 
Haha det min sambo tycker är konstigt med mig är att när vi kollar på film eller dylikt så ligger jag inte i soffan utan jag sitter på snett på kanten typ.. JAG TYCKER DET ÄR BEKVÄMT, OKEJ?! hahah! Finns säkert massor men kommer inte på något mer just nu! 

3. Har du några konstiga fobier? 
Har lite social fobi - jag hatar att gå ensam i stora folkgrupper. Blivit bättre men tycker fortfarande inte om det! 

4. Vilken sång älskar du i hemlighet och sjunger när ingen hör? 
Ingen, vad jag kan komma på nu 

5. Vad stör du dig på hos andra? 
Folk som tror de vet bäst, och falskhet. Sånna som är snälla framför en men som snackar skit sen så fort man lämnar rummet. HATAR sånt. 

6. Har du några nervösa vanor/ vad gör du när du blir nervös? 
 
Skakar med benet, biter på sidan av nageln och håller på med håret mycket

7. Vilken sida av sängen sover du på? 
Vänster

8. Vad var ditt fösta gosedjur och vad hette det? 
Mitt första gosedjur? Haha ingeeenaning

9. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv? 
Att tänka på sig själv mer

10. Vilket håll står du åt i duschen? 
Åt höger typ

11. Vilken är din favoritmat som är "dåligt" men du älskar att äta det iaf?
TACOS älskar jag, är kanske inte jätte onyttigt, men inte nyttigt heller? hahah
 
 

me waaaant #inredningstokig

 

Från i lördags

 
Hade verkligen en underbar helg förra veckan. Jag och en gammal klasskompis Emma bestämde oss för att ses då vi inte träffats på länge och inte pratat så mycket heller för den delen, så vi bokade bord på min favoritresturang Jensens för att fira att jag har fått nytt jobb! PERFEKT kväll. Efter god mat gick vi senare ut och drack massa goda drinkar på det! Underbar kväll verkligen. Linnea kom och mötte upp oss sen på Harrys där vi mölade i oss massa Jordgubbs mojitos.. haha, helt galna! Men jag måste säga, Harrys har verkligen en utav de godaste mojitosen jag någonsin smakat! Har inte ens gillat mojito innan.. Gööörrr mysigt iallafall! Sen bestämde vi oss senare att möta upp min sambo, och dra vidare till biljardpalatset där vi spenderade resten av kvällen! Hade verkligen en skit bra helg, och nu får vi se vad nästa helg har att erbjuda! Imorgon ska vi åka iväg på tråkigheter, inget jag vill ta upp än här i bloggen - det gör jag när jag är redo. Sen på lördag ska vi på kalas för min lillebror som fyller 20, därefter får vi se vad som händer. Vad ska ni hitta på? 

Fina fina årstid

 

Jag har faktiskt på "äldre dar" får man väl säga.. börjat uppskatta höst och vinter mer. Jag har alltid älskat sommaren så länge jag kan minnas men det är något speciellt med hösten och vintern alltså. Stora mysiga koftor, tända ljus, mysigt ljus när man vaknar på morgonen, olika färger överallt, fint solsken.. allt sånt uppskattar jag mer nu när jag börjar bli lite äldre, än vad jag gjorde när jag var tex 13- och uppåt. I don't know about you, men jag njuuuuter förfullt nu av denna underbara årstid!  

Höstmys och storstädning

 

RSS 2.0